Koneensuunnittelu

Koneensuunnittelu

Omaan laitevalmistukseen liittyvän suunnittelun lisäksi tarjoamme koneensuunnittelua myös palveluna 3D-mallinnuksesta työpiirustuksiin ja esimerkiksi konelinjojen sijoitustarkastelua sekä vanhojen koneiden modernisoinnin suunnittelua. Käytämme mekaniikkasuunnittelussa CatiaV5-ohjelmistoa, joka tukee Catiamallien lisäksi step- ja iges-tiedostomuotoa. Catiamalleista saadaan myös stl-tiedostot 3D-tulostusta varten.

Käytössämme on 3D-tulostin, jonka pedin mitat ovat 420mm x 300mm ja tulostuskorkeus 200mm. Laitteessa on kaksi tulostinpäätä, joilla voi samanaikaisesti tulostaa kaksi kappaletta, kappaleen ja sen peilikuvan tai toinen pää voi tulostaa esimerkiksi vesiliukoista tukimateriaalia. Laitteella voi tulostaa teknisten muovien lisäksi hiili- tai lasikuituseosteista muovia. Laite soveltuu myös sintrattavien muoviseosten tulostukseen, mutta käytössämme ei ole sintrausuunia.

3D-printterillä on mahdollista valmistaa edullisen hintaisia ja nopeasti saatavia prototyyppejä tai ”hypistelymalleja” pienehköjen osien protoluonteisessa suunnittelussa.

Muut palvelumme

koneensuunnittelu