3D-tulostus

3D-tulostus

Hankimme äskettäin SLS-tekniikkaan perustuvan 3D-tulostimen. Myymme koneenkapasiteettia myös alihankintana. Tutustu koneen toimintaan tästä linkistä.

Formlabs Fuse 1+ 30W

Käytössämme on 3D-tulostimia teknisten muovien ja hiili- tai lasikuituvahvisteisten muoviseosten tulostukseen. Tulostusalue eli lämmitettävän pedin koko on 420mm x 300mm ja tulosteen maksimikorkeus on 200mm. Laitteessa on kaksi tulostuspäätä, joilla voidaan yhtä aikaa tulostaa kaksi samanlaista osaa tai osa ja sen peilikuva, jonka kone muodostaa automaattisesti ilman eri mallia. Tulostuspäät voivat myös tulostaa eri materiaaleja ja niissä voi olla erikokoiset suuttimet. ”Tyhjän päälle” tulostettaville kohdille voidaan tulostaa vesiliukoinen tukirakenne toisella päällä ja varsinainen osa toisella päällä.

Tulostettavat osat voivat olla prototyyppien malleja tai lopputuotteita. 3D-tulostuksen etuna on osien vapaa muotoilu ja mahdollisuus tehdä osiin onttoja kohtia tai esim. ilmakanavia paineilma-asennuksissa.

Erilaisia kiinnittimiä, ohjaimia, ottimien leukoja yms. saadaan tehtyä nopeasti ja joustavasti.

3D-tulostus
ABS-muovi
ABS-muovi osat

Esimerkkejä

Esimerkki keskiöjarrusta, jonka osat on tulostettu ABS-muovista. Peilikuvaosat on tulostettu automaattisesti toisella tulostinpäällä ja vain yhdet osat on mallinnettu CAD-ohjelmalla. Kaikki neljä osaa tulostettiin yön yli vajaan 13 tunnin ajassa.

3D-tulostin antaa vapauden muotoilla osat tarkoituksen mukaisesti. Tulostusajan minimoimiseksi ainetta kannattaa tulostaa vain sinne, missä sitä tarvitaan lujuuden tai toiminnallisuuden.kannalta

Muut palvelumme