Aina ei ole mahdollista tai perusteltua käyttää käsivarsirobottia ja silloin tarjoamme tehtävään logiikkaohjattua laitetta, joka suunnitellaan projektikohtaisesti tehtäväänsä.

Esimerkkinä tästä portaali-manipulaattori, joka erottelee arkkileikkurilta tulevasta viiden lavan rivistä (eli muutosta) yksittäiset lavat siirtäen ne yksi kerrallaan n. 5m matkan pakkauslinjan kuljettimelle. Yksi siirrettävä arkkipino voi painaa jopa 2000kg. Laitteen kuutta liikeakselia ohjaa Siemens S7 -logiikka ja Sinamics -käyttöyksikkö, jonka lisäksi kahta käyttölaitetta ohjaa erillinen vektoritaajuusmuuttaja. Kaikki päätoiminnot ovat sähköisesti ohjatut eikä laitteessa ole hydrauliikkaa ja paineilmaakin on vain kahdessa tunnistimessa.

Toinen esimerkki logiikkaohjattujen laitteiden toimituksista on puoliautomaattinen hitsauslaite teräksisten palloventtiilien kokoonpanoon. Laitteeseen kuuluu mm. säädettävällä nopeudella toimiva hitsauksen aikainen pyöritys sekä sähköservolla toteutettu venttiilin tiivisteiden lautasjousien esijännitys.